martes, 22 de marzo de 2011

Catalogada una col·lecció de positius fotogràfics d’Agustí Centelles

Catalogada una col·lecció de positius fotogràfics d’Agustí Centelles



Avui us presentem un document que acaba de ser catalogat a la Biblioteca del Pavelló i que considerem mereixedor de sortir a la llum pública.
Entre els fons que estan en procés de catalogació i que es conserven a la Biblioteca de Lletres, els nostres companys van localitzar fa pocs dies un exemplar autoeditat l’any 1978 per Agustí Centelles amb el títol Colección de fotografías del periodo Octubre 1934 – Diciembre 1938.

Aquest peculiar exemplar consta de 133 làmines recollides en una llibreta d’anelles, ordenades cronològicament per anys i amb un total de més de 4.500 positius fotogràfics d’aquest reconegut artista. La imatge que veieu a sota correspon a la làmina 99 de l’any 1937.
El volum va ser presentat al Dipòsit Legal l’any 1978 i és per aquest motiu que la Biblioteca de la Universitat de Barcelona el va rebre, ja que en aquells moments s’anomenava i feia les funcions de Biblioteca  Provincial i Universitària de Barcelona i era, per tant, receptora del Dipòsit Legal.

Des d’aquí volem agrair  als companys de la Biblioteca de Lletres la gran feina que estan fent des de fa molts anys per tal de preservar, seleccionar, identificar, catalogar i en molts casos cedir a la Biblioteca de la UB —que es considera la  més adequada— l’enorme volum de documents interessantíssims custodiats històricament entre les seves parets. La seva és una d’aquelles feines de llarga durada, fosques però importants, que no acostumen a sortir als diaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario