viernes, 17 de septiembre de 2010

 02:45   
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
Imatge de l'exposició a Manresa<br />
Imatge de l'exposició a Manresa
 arxiu/salvador redó
D. V.MANRESA La historiadora i experta en la vida d'Agustí Centelles Teresa Farré pronunciarà avui, a les 20 hores, a la sala d'actes de la Fundació Caixa Manresa (Plana de l'Om, 5), una conferència titulada Agustí Centelles, la modernització del fotoperiodisme català.
L'acte forma part del cicle d'activitats paral·leles de la mostra Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista, que es pot visitar fins al 24 d'octubre a la sala d'exposicions de la Fundació Caixa Manresa, entitat organitzadora, que té el suport de l'Associació Memòria i Història de Manresa.
Farré és periodista i professora a la Universitat Rovira i Virgili. Durant molts anys s'ha dedicat a l'estudi de la trajectòria vital de Centelles. Fruit d'aquesta laboriosa tasca, ha editat el llibre Centelles, Diari d'un fotògraf, Bram, 1939 (Ed. Destino). A més, recentment ha comissariat l'exposició Agustí Centelles. El camp de concentració de Bram, 1939, produïda per Arts Santa Mònica.
A banda de la xerrada d'avui, les activitat paral·leles dissenyades per l'Associació Memòria i Historia de Manresa continuaran dimarts vinent amb una nova conferència, aquest cop a càrrec de Sandra Balsells, fotoperiodista i professora de la Universitat Ramon Llull. La xerrada es titularà L'obra d'Agustí Centelles: l'estètica del compromís. D'altra banda, Òm-nium Cultural del Bages, amb els participants del seu projecte Quedem?, organitza aquest dissabte una visita guiada per la mostra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario