miércoles, 1 de septiembre de 2010

Homenatge a Agustí Centelles

Llistat de ComentarisComentarEnviarImprimirVotarImatgesDisminuir lletraAugmentar lletra
La Plana de l'Om exhibeix l'exposició 'Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista'
Imatges
Tancar
 
 
La Fundació Caixa Manresa, ha inaugurat l’exposició 'Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista', la primera de la nova etapa de la Plana de l’Om, en el marc del nou context de la Fundació Caixa Manresa, després de la fusió de Caixa Manresa amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

La mostra està formada per 36 fotografies i "posa en valor el material fotogràfic més preuat d’Agustí Centelles, conegut a escala mundial i que s’ha convertit en un referent del periodisme gràfic". L’exposició mostra les seves conegudes imatges del conflicte bèl·lic de 1936-39 i també altres fotografies que fan referència a la vida quotidiana, el fet divers o el retrat.
L’exposició arriba acompanyada d’un complet programa d’actes relacionats amb la seva temàtica. En concret, la conferència 'Agustí Centelles. La modernització del fotoperiodisme català', a càrrec de la historiadora Teresa Farré (14 de setembre); la conferència 'L’obra d’Agustí Centelles: l’estètica del compromís', a càrrec de la fotoperiodista Sandra Balcells (28 de setembre); l’espectacle infantil 'La maleta de l’Agustí', a càrrec de Farrés Brothers & Cia (9 d’octubre); i la taula rodona 'El futur dels fons fotogràfics després del cas Centelles' (13 d’octubre). També el servei didàctic de la Fundació oferirà visites adaptades als escolars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario